Bieren in de kijker

Naast onze uitgebreide vaste bierkaart, zetten wij ook elke maand een reeks extra bieren in de kijker!

Van ’t vat: Paix Dieu

Als ambassadeur ben ik trots dat ik dit bier mag en kan schenken! Paix Dieu is de vrucht van een ambachtelijke bereiding waarbij enkel traditionele processen worden toegepast, net zoals dat in de abdij vele eeuwen geleden gebeurde. Daarom moet het Paix Dieu-bier niet worden gefilterd of gepasteuriseerd. Hop, mout en suiker worden zorgvuldig geselecteerd bij lokale producenten. Wij halen het water voor het bier rechtstreeks uit de waterput van de brouwerij en kweken onze gist waakzaam of nauwlettend op. Paix Dieu wordt slechts één keer per maand gebrouwen bij volle maan.

Spookvlieger

De Spookvlieger is een Haspengouws blond, hoppig bier

  • Brouwerij:
  • Alcohol: °
  • Prijs:

Averbode

Een goudgeel multigranen bier. Het bier ondergaat een dryhopping, een techniek waarbij extra hop in koude lagering toegevoegd wordt, waardoor het karakter wordt benadrukt. Een frisse, volle en bittere afdronk maken van dit unieke bier een heuse beleving.

Omer

OMER. Traditional Blond is een overheerlijk bier van hoge gisting met nagisting op de fles, gebrouwen volgens een traditioneel recept. OMER. dankt zijn fijn, fruitig aroma en subtiele bitterheid aan de zorgvuldig geselecteerde grondstoffen zoals de beste gerstemout uit de Loirestreek en drie aromatische hopsoorten uit Tsjechië, Slovenië en Duitsland Naast zijn volle smaak en licht bittere afdronk valt OMER. vooral op door zijn goudgele kleur en een alcoholpercentage van 8%. Tip: Drink OMER. zo vers mogelijk en bewaar de flessen in een koele, donkere ruimte. Schenk het bier bij een temperatuur van 6 tot 8°C. Doe het langzaam en liefdevol om ten volle van zijn hoppige frisheid te genieten. Laat daarbij een gistfond van ongeveer 1 cm in de fles.